Over Jan Joling

jan joling expert in bedrijfsschadeJan Joling heeft ruim 30 jaar ervaring als expert in vermogens- en bedrijfsschade en gerechtelijk deskundige.

Jan Joling begon in 1978 als accountant bij de Rijksaccountantsdienst in Alkmaar. Daarna maakte hij de overstap naar de fraudecentrale van de Centrale Recherche Inlichtingendienst (CRI), waar hij als onderzoeker meewerkte aan een aantal geruchtmakende fraudeonderzoeken. In 1984 werd hij als vast gerechtelijk deskundige beëdigd door de rechtbank van Amsterdam.

Onafhankelijk expert

Sinds 1986 zet hij zich in voor het bedrijfsleven en heeft hij als onafhankelijk schade-expert voor diverse toonaangevende bureaus gewerkt, onder meer voor Cunningham Polak Schoute te Amsterdam. In 2000 werd hij partner bij Deloitte, waar hij zich onder andere bezighield met onderzoek bij fraude- en integriteitskwesties, geschillen en schadeclaims.

Gespecialiseerd in schadeonderzoek

Jan Joling is gespecialiseerd in schadeonderzoek. Zo promoveerde hij in 2005 op het onderwerp ‘De accountant en de berekening van schade’. En was hij van 2006 tot 2010 hoogleraar op Nijenrode, met als leerstoel schadeonderzoek. Jan is Feyenoorder ‘van geboorte’, maar vond zijn favoriete plek op aarde in Toscane. Huis en kantoor deelt hij graag met Babeth de boxer.